Sange med relation til de danske frivillige

Der findes mange forskellige sangbøger, nogle udgivet af partiet (DNSAP) og andre udgivet af militærorganisationer til brug på kasserner ol. Der blev dog ofte lavet en del private sange, nogle med stor humor andre med sarkastisk probaganda.
Klik på foto og se foto i fuld størrelse.

Frikorps Danmark´s sang, kaldet "Legionærsangen".

foto
foto

"Hør legionærsangen som MP3 - KLIK her".

"Hør frikorpssangen i anden udgave som MP3 - KLIK her".

Der blev i Danmark financeret og trykt en speciel sangbog til Frikorps Danmark. Den blev kun lavet i et enkelt oplag, antal ukendt med der gættes på 300 stk.

foto foto foto foto

Nedenfor gengivet et digt som en af de danske SS frivillige skrev i en skyttegrav på Østfronten i 1942/43.

„ DA EUROPAS FOLK VAR I FARE „ Da Europas Folk var i Fare Og Kampraabet kom fra Berlin. Fra alle lande sig meldte en Skare, beredt til Strid. En Hær, mangfoldig og broget, ensidigt i flammende Mod. En Hær af Brødre, der ikke hinandens Tale forstod. Men hvad har Ord vel at sige, naar bare det gælder: gaa paa. Maskingeværernes Knitren – det Sprog kan vi alle forstaa. Vi kæmper mod russiske Horder Der staar som med Djævelen i Pagt. Vi kæmper mod Stalins Gardister. Vor Kamp bryder Udyrets Magt. Og finder du Døden der ovre i Kampen for Nyhedens Sag, saa bøjer vi stille vort Hoved, og sænker vort Hagekors Flag. SS Sturmmann GREGER TECHOW

Greger var tidligere NSU Fører og glødende National Socialist